Bolachas de Aveia, Maçã e Canela

img_20170228_191112

1 maçã grande ou 2 pequenas, 50gr de flocos de aveia (uso sem glúten), 25 gr farinha de aveia (uso sem glúten), 1 ovo, 1 a 2 colheres de sopa de agave ou mel, canela a gosto (usei 1 colher de sopa).

Retirar o caroço da maça e picar na bimby ou com uma picadora. Não picar demasiado deixando alguns pedaços maiores. Juntar os restantes ingredientes e envolver. Com uma colher tirar pequenas porções e colocar num tabuleiro forrado a papel vegetal. Com a colher espalmar as porções formando pequenas bolachas. Polvilhar com canela. Levar ao forno bem quente 20 a 30 minutos. Disfrutar com um bom chá!

Mafas_Fitmom

Ingredients: 1 large apple, 50gr of oat flakes (i use gluten free), 25 gr oatmeal, 1 egg, 2 spoons of agave or honey and cinnamon to taste (I used 1 tablespoon).

Remove the apple core and prick the bimby or with a chopper. Do not prick too much leaving a few larger pieces. Add the remaining ingredients and mix well. With a spoon take small portions and place in a tray lined with parchment paper. With the spoon spread the portions forming small wafers. Bake in a very hot oven for 20 to 30 minutes. Enjoy with a good tea!

Mafas_Fitmom

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s